TUDNIVALÓK
Bemutatkozás
Tájékoztató a vizsgákról
    Általános nyelvvizsga
    Gazdasági szaknyelv
    Nemzetközi kapcsolatok szaknyelv
A vizsgák menete
VIZSGANAPTÁR
VIZSGADÍJAK
Elérhetőségek, kapcsolat
SIKERES VIZSGA DÍJÁNAK VISSZAIGÉNYLÉSE
VIZSGAHELYEK
Gyakori kérdések
Letölthető nyomtatványok
Adatvédelmi nyilatkozatok
FELKÉSZÜLÉS
MINTAFELADATOK
    Általános nyelvvizsga
    Gazdasági szaknyelv
    Nemzetközi Kapcsolatok szaknyelv
TANFOLYAMOK
VIZSGAFELKÉSZÍTŐ KIADVÁNYOK
    Általános nyelvvizsga
    Szaknyelvi nyelvvizsga
Vizsgázóink írták
JELENTKEZÉS
Vizsgaszabályzatok
JELENTKEZÉS A VIZSGÁRA
Jelentkezési lapok próbavizsgára
Vizsga halasztása, jelentkezés visszavonása
Speciális igényű vizsgázók
VIZSGÁZÓKNAK
VIZSGABEOSZTÁS
EREDMÉNYEK MEGTEKINTÉSE
    Próbavizsga eredmények
MEGTEKINTÉS, FELÜLVIZSGÁLAT
BIZONYÍTVÁNY
MUNKATÁRSAINKNAK
Vizsgáztatói oldalak
1093 Budapest, Közraktár u. 4-6. Tel: 482-7268, 482-7272   Kezdőoldal Corvinus Egyetem Levél nekünk

Vizsgahalasztás

Ha a vizsgázó a számára kijelölt időpontban nem tud a vizsgán megjelenni, lehetősége van a vizsga elhalasztására, melynek határidejét- az aktuális vizsgaidőszakra vonatkozóan – a Vizsgaközpont közzéteszi honlapján.   A vizsgahalasztás a Halasztási kérelem kitöltésével és az 5000 Ft  vizsgahalasztási díj átutalásával kérelmezhető. A kérelmet és a sikeres utalást igazoló bizonylatot a nyelvvizsga@uni-corvinus.hu e-mail címre szükséges megküldeni a megadott határidőig.

A halasztási kérelem minden esetben elfogadásra kerül (kivéve halasztott vizsga újbóli halasztása esetén).  

A halasztott vizsgát a következő vizsgaidőszakban kell teljesíteni. Vizsgahalasztás csak egy alkalommal kérelmezhető. Adott vizsgaidőszakon belül a vizsga elhalasztása  nem lehetséges.


Vizsgajelentkezés visszavonása

 

a) Az adott vizsgaidőszak jelentkezési határidejéig a vizsgázó visszavonhatja jelentkezését az online felületén akkor, ha még nincs aktiválva a jelentkezése. Amennyiben még nem utalta el a vizsgadíjat, a jelentkezés visszavonása után nincs más teendője.

b) Abban az esetben, ha a vizsgadíj átutalása megtörtént, de még nincs aktiválva a jelentkezés, a vizsgázó online felületén visszavonhatja a jelentkezését a jelentkezési határidőig. A vizsgadíj  visszautalását a „Letölthető nyomtatványok” menüpontban található  „Befizetett nyelvvizsgadíj visszaigénylése” c. nyomtatványon kérheti  az adott vizsgaidőszakra vonatkozó jelentkezési határidő lejárta után 3 héten belül.

c) Abban az esetben, ha a jelentkezést aktiváltuk, a vizsgázó nem tudja visszavonni jelentkezését az online felületén. Erre vonatkozó kérését a „Letölthető nyomtatványok” menüpontban található „Jelentkezés visszavonása” c. nyomtatványon nyújthatja be az adott vizsgaidőszakra vonatkozó jelentkezési határidő végéig.

d) A nyomtatványokat a nyelvvizsga@uni-corvinus.hu e-mail címre szükséges megküldeni. A vizsgázó a mindenkori különeljárási díjjal csökkentett befizetett vizsgadíja visszatérítésére jogosult. A visszavonás kizárólag az adott vizsgaidőszakban a vizsgázó által választott vizsgajelentkezésre vonatkozhat, részvizsgára illetve halasztott vizsgára történő jelentkezést nem lehet visszavonni.  A visszalépési nyilatkozat nem vonható vissza. A kérelmeket a fenti pontokban leírt határidők lejárta után továbbítjuk a Pénzügyi Irodára további intézkedésre.

© 2019 Corvinus Nyelvvizsga Központ