TUDNIVALÓK
Bemutatkozás
Tájékoztató a vizsgákról
    Általános nyelvvizsga
    Gazdasági szaknyelv
    Nemzetközi kapcsolatok szaknyelv
A vizsgák menete
VIZSGANAPTÁR
VIZSGADÍJAK
Elérhetőségek, kapcsolat
SIKERES VIZSGA DÍJÁNAK VISSZAIGÉNYLÉSE
VIZSGAHELYEK
Gyakori kérdések
Letölthető nyomtatványok
Adatvédelmi nyilatkozatok
FELKÉSZÜLÉS
MINTAFELADATOK
    Általános nyelvvizsga
    Gazdasági szaknyelv
    Nemzetközi Kapcsolatok szaknyelv
TANFOLYAMOK
VIZSGAFELKÉSZÍTŐ KIADVÁNYOK
    Általános nyelvvizsga
    Szaknyelvi nyelvvizsga
Vizsgázóink írták
JELENTKEZÉS
Vizsgaszabályzatok
JELENTKEZÉS A VIZSGÁRA
Jelentkezési lapok próbavizsgára
Vizsga halasztása, jelentkezés visszavonása
Speciális igényű vizsgázók
VIZSGÁZÓKNAK
VIZSGABEOSZTÁS
EREDMÉNYEK MEGTEKINTÉSE
    Próbavizsga eredmények
MEGTEKINTÉS, FELÜLVIZSGÁLAT
BIZONYÍTVÁNY
MUNKATÁRSAINKNAK
Vizsgáztatói oldalak
1093 Budapest, Közraktár u. 4-6. Tel: 482-7268, 482-7272   Kezdőoldal Corvinus Egyetem Levél nekünk

SPECIÁLIS VIZSGAKÖRÜLMÉNYEK

Az egyedi eljárás iránti igényt a vizsgázónak jelentkezésekor írásban kell közölnie, szükség esetén szakértői véleménnyel igazolnia. A benyújtott szakvéleményt a beadástól számított 10 munkanapon belül a Vizsgaközpont elbírálja, a döntésről a vizsgázót értesíti. A jelentkezést és a vizsgát követően a Vizsgaközpont tudomására hozott fogyatékosságot, vagy egyéb, a vizsgázó teljesítményét befolyásoló körülményt, a vizsgaszervezés és az értékelés során nem tudunk figyelembe venni. Minden egyéb fogyaték esetén a Vizsgaközpont egyedi elbírálás alapján alakítja ki a megfelelő vizsgakörülményeket.

Mozgássérült vizsgázók számára a Vizsgaközpont épülete teljesen akadálymentes. Azokon a Vizsgahelyeken, ahol nem minden terem érhető el akadálymentesen, a fogyatékkal élő vizsgázót a mozgássérültek számára is megközelíthető terembe osztják be vizsgára.

Hallássérült vizsgázók egyéni elbírálás, ill. kérés alapján fejhallgatón keresztül vagy anyanyelvű vizsgáztató felolvasásában (pl. szájról olvasás esetén) hallgatják meg a vizsga anyagát. A szóbeli bizottság figyelmét a Vizsgaközpont felhívja a fogyaték természetére.

Látássérült vizsgázók számára megfelelő méretű betűre nagyítva készíti el a Vizsgaközpont a feladatlapokat.
Írásban korlátozott vizsgázók részére egyedi elbírás és egyeztetés alapján biztosítja a Vizsgaközpont a megfelelő körülményeket (pl. egyetlen ujj esetén Internet kapcsolat nélküli laptop biztosítása).

Diszlexiás és diszgráfiás vizsgázók esetén a szabályzatban előírt vizsgaidőnél 30%-kal hosszabb időt, illetve – amennyiben a szakvélemény kéri - Internet kapcsolat és helyesírás ellenőrző program nélküli laptopot biztosít a Vizsgaközpont a feladat megírására. (Ezt csak korlátozott számban tudjuk biztosítani.) Szakértői javaslat esetén egyedi formátumban készítjük el a vizsgaanyagot pl.: fehértől eltérő színű (drapp vagy világos sárga) papír, egyedi betűtípus, méret és formázás, illetve lehetőség van bizonyos helyesírási hibák méltányos elbírálására.

Ha vallási meggyőződése miatt a vizsgázó valamely napon nem tehet vizsgát, erről közvetlenül a jelentkezés leadása előtt köteles tájékoztatni a Vizsgaközpontot, hogy a központ ennek ismeretében tudja megtenni a megfelelő lépéseket. A Vizsgaközpont a kéréseket egyénileg bírálja el, és kérheti az emiatt esetleg felmerülő igazolt többletköltség megtérítését.

 

© 2019 Corvinus Nyelvvizsga Központ